Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Bazlamača

Bazlamača

Objavljeno 17.04.2012 u 13:28:51 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Slatke pite Google+ account

Recept je pregledan: 25519 puta

Tepsiju namažite s malo maslaca, ulijete tijesto i stavite u vruću...

Način pripreme

Mutite žumanjke sa šećerom i maslacem. Naizmjence dodajite brašno i mlijeko. U međuvremenu neka se namočite germu u mlijeku s malo soli, pa je dodajte u tijesto. Na kraju dodajte snijeg od bjelanaca.

Tepsiju namažite s malo maslaca, ulijete tijesto i stavite u vruću rernu. Kad dobije koricu, premažite vrhnjem i pecite dalje. Ispečenu bazlamaču narežite na kocke.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Bazlamača
500g
kukuruznog brašna
1,5l
mlijeka
100g
šećera
100g
maslaca
dva
jaja
20g
germe
200ml
vrhnja
malo
naribane limunove kore
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013