Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Ambasador kocke

Ambasador kocke

Objavljeno 29.01.2013 u 16:14:58 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 49188 puta

Brzo i lako

Način pripreme

Žumanjke i šećer pjenasto umutiti, dodati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo pomiješati i dodavati po malo naizmjenice sa mlijekom da se nebi stvarale grudice. Kad se smjesa izjednači izliti u pleh i peći u pećnici zagrijanoj na 180 °C dok ne bude pečeno.
Zavisno od brašna biskvit može zahtijevati i malo dodatnog mlijeka.

Skuhati 2 vrećice pudinga od vanilije i 1 vanilin šećer u 500 ml mlijeka.
Kad se puding ohladi na sobnu temperaturu a maslac sobne temperature i štaub šećer umutiti pjenasto i umiješati u puding i lagano mutiti dok ne dobijemo kompaktnu i jednoličnu masu.
Tako pripremljenu kremu nanijeti na ohlađen biskvit.

Na laganoj vatri ušpinati 250 gr šećera i 40 ml vode. Kada šećerni sirup dosegne temperaturu od 110°C počnite mikserom praviti snijeg od 6 bjelanjaka. Kada šećerni sirup dosegne temperaturu od 121C skinite ga sa vatre i lagano sipajte u snijeg dok ne potrošite sav sirup i onda ga stavite na paru i miješajte pjenjačom dok se ne počne hvatati na stijenke posude, cirka 5-6 minuta.
Tako pripremljen snijeg nanesite na žutu kremu.

Dekorirajte sa čokoladnim zrncima, listićima ili žele bombonima narezanim na listiće.

|
Recept je objavila/o: divlji prasac

Sastojci

Sastojci za biskvit
šest
žumanjaka
200ml
ulja
180g
šećera u prahu
240g
oštrog brašna
150ml
mlijeka
pola
praška za pecivo
Sastojci za žutu kremu
dva
puding od vanilije (80 gr)
jedan
vanilin šećer
250g
maslaca
250g
šećera u prahu
500ml
mlijeka
Sastojci za snijeg
pet
bjelanjaka
250g
šećera
40 ml
vode
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013