Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Ajvar sa hrenom

Ajvar sa hrenom

Objavljeno 12.09.2011 u 12:35:05 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sir i namazi Od povrća Salate Umaci, prelivi, marinade Google+ account

Recept je pregledan: 11330 puta

Sasvim gusto ukuhanim paprikama dodati so i ulje i kuhati dok se ulje što bolje...

Način pripreme

Paprike oprati, odstraniti sjemenke i patlice, zatim samljeti u mašini za meso.

U veći širi sud staviti mljevene paprike, zagrijevati i kuhati dok masa ne postane gusta i "suha".

Sasvim gusto ukuhanim paprikama dodati so i ulje i kuhati dok se ulje što bolje sjedini s paprikama.

Zatim dodati narendani hren i eksenciju.

Ovom masom napuniti zagrijane tegle, povezati ih celofanom i držati na suhom mjestu do upotrebe.

Ovako pripremljen ajvar je odličnog ukusa i dobro se održi.

Sadržaj vitamina C dolazi od hrena, koji ga ima u većoj količni.

Ovaj način pripremanja ajvara je lakši, jednostavniji i brži.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Ajvar sa hrenom
10kg
cvrnih paprika roga
1l
ulja
1kg
korjena hrena
-
so
-
eksencija, oko 100ml
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013