Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela

Glavna jela

Ovčiji bubrezi na ražnju Ovčije bubrege pripremimo, narežemo na komade i nabodemo na ražnjiće naizmjenično s proprženim komadima luka, a na kraju nabodemo mali paradajz.
Odresci sa šunkom na žaru Odreske operemo, obrišemo i natrljamo solju i biberom. Svaki odrezak posebno omotamo komadom šunke i pečemo ga 4-6 minuta s obje strane na roštilju.
Teleća koljenica na ražnju Koljenicu operemo, obrišemo i nataknemo na ražanj. Pričvrstimo je kopčama ili odgovarajućim korpicama, malo posolimo i premažemo uljem.
Riba na roštilju Očišćene skuše, velike srdele..
Pirjani grašak Grašak operemo, propržimo na rastopljenom maslacu, zalijemo juhom, dodamo soli i malo šećera.
Lovačka čorba od gljiva Na ulju prodinstamo narezane gljive, na kockice izrezano suho meso i izrezan luk.
Umak sa medom od vrhnja

Ulje pomiješati sa sokom od limuna...

Umak sa senfom Ulje pomiješati sa octom..
Čorba od krastavaca s bijelim vinom Krompir kuhamo sa vinom dok ne postane mekan, a zatim ga propasiramo i promješamo s vrhnjem.
Umak od vrhnja 200 ml vrhnja izmiješati sa jednim 100ml vinskog octa, malo sitno sjeckanog bijelog luka i soli.
Mađarski gulaš Na ploškice narezan luk dinstamo na vrućem ulju tako da dobije zlatnožutu boju. Zatim dodamo pire od paradajza, zgnječen bijeli luk i meso te dobro izmješamo.
Govedina Stroganov File izrežemo na odreske otprilike 2cm debele, popržimo ih sa svih strana na vrućem maslacu, zatim posolimo, pobiberimo i izvadimo iz tave.
Riža s maslacem Kad oko 2l slane vode zavri, zaspemo u lonac rižu koju smo prije toga oprali u hladnoj vodi, pokrijemo i čekamo dok voda ponovo ne provri, a onda kuhamo dalje na srednjoj temperaturi još 12 do 15 minuta.
Pohovano goveđe srce Očišćeno srce dinstamo u malo vode zajedno sa isjeckanim zelenjem za supu, lukom, zrnima začina, lovorovim listom i solju.
Špageti s ćufticama od mesa Cijele špagete stavimo u kipuću slanu vodu i kuhamo ih 12-15 minuta, a kada su kuhani, isperemo hladnom vodom.

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013