Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela

Glavna jela

Sogan dolma Podrezati vrhove na glavicama luka. Staviti glavice luka da se skuhaju u vodi, ali paziti da se ne prekuhaju. U vodu se moze dodati malo sirćeta.
Medaljoni od krompira Krompir naribati na krupno i malo bolje posoliti, dodati sasvim malo bibera, sitno sjeckani luk i jaja.
Ćufte u paradajz sosu Izmješati meso, luk, začine, malo ulja i pire od paradajza. Oblikovati manje kuglice i dobro ih uvaljati u brašno.
Klepe, kulaci Zamjesiti dvije jufke malo tvrđe kao za pite i ostaviti da malo odstoji. Zatim razviti oklagijom i staviti posebno na krpu ili stoljnjak koji upotrebljavate za pitu.
Buredžici U tavi na zagrijanom ulju pržimo sitno isjeckani luk. Posolimo i pobiberimo. Kada omekša, dodamo mljeveno meso.
Imam baildi Plavi patlidžan prepolovimo i izdubimo. Izdubljeni dio isjeckamo na tanku parčad. U tavi sa većom količinom zagrijanog ulja pržimo...
Majoneza od svježega kravljeg sira Kravlji sir propasiramo kroz sito, glatko ga izmješamo s vrhnjem...
Ruski umak Majonezu pomiješamo s kečapom od paradajza...
Umak od vinske pjene Sve sastojke dobro promješamo žicom za snijeg, i neprestano miješajući grijemo na pari.
Piletina sa šampinjonima Pilići se očiste (pripreme), prerežu uzduž leđa i ogule. Tada se izvadi prsno meso i meso s bataka. Sve se posoli, pa se jedna strana mesa povalja u brašno i malo ispeče u maslacu.
Rezanci sa gljivama Očišćene i oprane gljive narežemo i dinstamo ih na vrućem maslacu zajedno sa sitno isjeckanim lukom.
Pečeni varganji Varganje pripremimo, prerežemo ih po dužini, operemo i ocijedimo, uvaljamo ih u brašnu, u razmućenom jajetu koje smo posolili i pobiberili i u mrvicama.
Bamja Bamju na koncu staviti u lonac, doliti vode da je prekrije i sipati kašiku sirćeta. To prokuhati ocjediti i skinuti bamju sa konca.
Čorba od špinata Krompir izrežemo na kocke, propržimo na ulju; sa sitno sjeckanim lukom.
Krompir sa rižom Krompir oguliti i isjeći na tanke kolutove. Rižu oprati i prokuhati kratko u vodi. Luk sitno isjeckati i propržiti na malo ulja.

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013