Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti

Dezerti

Mafini sa jogurtom i narančom Pećnicu odmah uključimo na 180 º C da se dobro zagrije. Naranču peremo vrućom vodom i dobro obrišemo kuhinjskom krpom. Narendamo koricu i iscijedimo sok.
Rezanci sa orasima Kuhane i ocjeđene rezance staviti na malo zagrijan maslac, dobro promješati...
Jabuke u vinu Jabuke oljuštiti i isjeći na kriške, dodati šećer, sok od limuna, narendati sitno kore od pola limuna, mljevenih badema ili oraha i preliti bijelim vinom.
Čokoladne kuglice Mljevene bademe, rendanu čokoladu, šećer, rum i med umiješati. .
Salata od krušaka sa medom Kruške izrezati na tanke kriške preliti medom, posuti šečerom u prahu, posuti grožđicama i rezanim orasima.
Kompot od trešanja Trešnje operemo, izvadimo im koštice ako hoćemo, skuhamo ih ne suviše mekano u vodi sa šećerom i korom od limuna.
Kompot od šljiva Šljive operemo, raspolovimo, izvadimo košpice, pospemo šećerom i pustimo da neko vrijeme odstoje.
Kompot od jabuka Jabuke ogulimo, izvadimo im srca i košpice, raspolovimo ili narežemo na ploške.
Hurmašice s kokosom Napraviti smjesu ( mikserom ) u koju ćemo staviti maslac, pavlaku, prašak za pecivo, jaje, kašiku ulja, kokos, fildžan šećera, sok od limuna.
Kadaif Sirov kadaif slažemo tepsiju namazanu puterom. Dok slažemo sirov kadaif, stavljamo orahe, grožđice i zaljevamo sa istopljenim puterom.
Bosanska baklava Ostaviti da prenoći, dobro rashladiti... i poslužiti.
Ledene kocke Biskvit: Šećer i bjelance dobro umutiti, zatim dodati 7 kašika brašna i 1/2 praška za pecivo.
Sladoled od suhih šljiva Pomiješati mileram i 6 kašika šećera na laganoj vatri dok se šećer ne rastopi.
Tiramisu Rernu zagrijte na 200 stepeni. Dva žumanca, šećer i tri kašike tople vode umutite mikserom.
Ledena krema Čokoladu razlomiti na kockice i istopiti na laganoj temperaturi.

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013